Nadat ik jullie recent liet weten, dat Bert-Jan van der Mieden mij heeft gevraagd partner te worden van zijn bedrijf Pyramide B.V. is hier een videopodcast, die hij opnam, zodat wij elkaar en jullie mij beter leren kennen aan de hand van het materiaal van Bert-Jan. Dat materiaal betreft zijn boek: “De Mens In De 21ste Eeuw”, zijn boek: “Perspectiefvol Leiderschap” en de regie kaarten behorende bij dat boek.

Over onze verantwoordelijkheid voor onszelf en voor de ander.

Robert Oosthout is als advocaat gespecialiseerd in personen- en familierecht, psychiatrische patiëntenrecht en letselschade. Door zijn bedrijfskundige achtergrond, zijn eigen ondernemerschap, en door zijn vele internationale contacten en activiteiten, is Robert onder andere in staat ondernemers (internationaal) te begeleiden. Robert: “Door elkaar te helpen creëer je de beste oplossingen.” Evenals ikzelf, als partner- en relatietherapeut, stelt Robert, als advocaat en mediator, bij echtscheidingszaken het belang van het kind voorop. Dat leidt tot betere oplossingen voor zowel de ouders als het kind.

Dit interview, waarin hij over zijn levensreis vertelt, is een oefening in het luisteren naar de ander. Welke bouwstenen die hij aanreikt zijn van belang voor jouw persoonlijk leiderschap? Robert vertelt over hoe onze levensbeschouwing een ijkpunt en leefregels biedt, waardoor we zo effectief mogelijk kunnen leven. En waardoor onze relaties mede bepaald worden.

Het meerdimensionale is zowel in ons als buiten ons. Robert focust zich daarbij op het licht en op wat wel werkt. Hij geeft als Regietip om dagelijks een dankbaarheidsoefening te doen. (bij ca. 17 min. en 20 sec.). En spreekt over het omgaan met conflicten. Vanaf 20 min. en 50 sec. t/m 27 min. en 10 sec. licht hij een en ander toe en bespreken we een aantal praktische Regietips. Robert attendeert ons op het boek “Little Voice Mastery” van Blair Singer. Welke invloed heeft jouw gezin van oorsprong op jouw leven?

Robert concludeerde op zijn zeventiende dat hij alleen verantwoordelijk was voor zichzelf.
(Bij ca. 29 min.). Door dit interview wordt duidelijk hoe Robert dat omgebogen heeft naar zijn liefde en medeverantwoordelijkheid voor de ander en de wereld. Hij vertelt wat er nodig is om een goede relatie met de ander te kunnen aangaan. (bij ca. 34 min. en 20 sec.).

Vanaf ca. 38 min. en 24 sec. spreken we over het OrganisatieRegiePlan. Robert legt uit waarom elke organisatie een marketingorganisatie is. Hij geeft twee Regietips. Wat is jouw unieke bijdrage aan de organisatie? En wat is de unieke bijdrage van jouw team? We bespreken tenslotte de drie stappen om resultaat te boeken en het belang van persoonlijk leiderschap. Robert vertelt hoe mijn boek daar behulpzaam bij is.