Den Haag, 12 oktober 2021. Als ouders scheiden zijn er veel zaken die op ze afkomen, ook daar waar het over de kinderen gaat. Hieronder heb ik er een aantal op een rijtje gezet, om ute helpen uw gedachten te ordenen.

  1. Kan ik straks nog een huis vinden voor mij en de kinderen?
  2. Kan ik straks nog rondkomen van mijn salaris als de kosten met 40% of meer omhoog gaan, omdat we niet meer bij elkaar wonen?
  3. Hoeveel partner-/kinderalimentatie krijg ik/moet ik betalen?
  4. Is de betaling belasting aftrekbaar?
  5. Kan ik door het pensioengat en vermogensgat, dat optreedt bij scheiding straks nog wel een huis kopen, of voldoende opzij leggen voor mijn pensioen?
  6. Kunnen de kinderen straks nog naar de zelfde school en zien ze straks nog de zelfde vriendjes?
  7. Wat doet de scheiding met de kinderen?
  8. Hoe combineer ik alle rollen die nu alleen op mij terecht komen, zoals werken en inkomen verdienen, kinderen naar school brengen als ze jong zijn en naar sport? Hoe regelen we van alles met het werk en school?
  9. Nieuwe relaties. Hoe gaat dat? Laten de nieuwe partners de kinderen voldoende ruimte, zodat zij niet het gevoel krijgen, dat de nieuwe partner de plaats van papa of mama inneemt en er gewoon is voor de kinderen?
  10. Verdriet van kinderen, dat ze een ouder niet zien. Dat kan bij wisseling van de zorgtaken, of omdat een ouder ver weg woont.

Meer weten? Bel mr. Robert Oosthout op 070-2505661, of stuur een e-mail naar a.r.oosthout@obadvocaten.nl.