Harderwijk, 30 april 2023. Op 24 oktober 2022 berichtte ik dat ik lid ben geworden van Worldwide Independent Lawyers League, (WILL). http://www.willeague.com. Dit allemaal om mijn cliënten nog beter te kunnen bedienen. Stel je voor, dat je een advocaat in het buitenland nodig hebt en je advocaat heeft toegang tot een wereldwijd omspannend netwerk van specialisten in elk land en in elk rechtsgebied, waardoor een telefoontje vaak genoeg is om bij de juiste persoon terecht te komen. Inmiddels zijn we ongeveer 6 maanden verder en is er een hoop gebeurd.

De visie van WILL: Top rechtshulp tegen een redelijke prijs voor iedereen waar ook ter wereld beschikbaar. Of wel democratisering van de rechtshulp.

Toen ik in oktober aan dit avontuur begon waren we in WILL met 315 advocaten in 22 tijdzones in 65 landen. Nu zij we met 345 advocaten in 71 landen in 22 tijdzones en het plan is dat we half 2026 met 2.000 advocaten zijn, die 13.000 advocaten aansturen, waarmee we dan het grootste online en offline netwerk van advocaten ter wereld zijn. WILL is ook een alliantie. De advocaten zien elkaar regelmatig en omdat het buitenlandse collega’s zijn is er geen concurrentie. Het zijn ervaren advocaten en zij vertrouwen elkaar.

Zo waren dit jaar al conferenties in Mumbia, India, georganiseerd door WILL ASIA. WILL SHARES MAJESTIC HIGHLIGHTS ABOUT WILL AP GATHERING IN MUMBAI – Willeague.
Ook vond van 20 tot 22 april 2023 de WILL DACH GOES RHEINLAND 2023 conferentie in Keulen plaats. WILL GOES RHEINLAND – FEATURED BY WILL DACH – Willeague. In september 2023 is de jaarlijkse wereldconferentie in Istanbul, Turkije.

Inmiddels ben ik gevraagd om WILL BENELUX te leiden. Kort nadat ik mijn bereidheid daartoe had uitgesproken hadden we binnen 3 weken na 28 maart 2023 toen het team van WILL Nederland bijeen was in Amsterdam 2 nieuwe leden erbij, waardoor we groeiden van 8 naar 10 advocaten in de Benelux. Het doel is om aan de groei van WILL bij  te dragen en in het eerste jaar te verdubbelen. Dan zijn we met 16. En het kunnen er zo maar meer zijn. WILL BENELUX START THEIR ACTIVITY – Willeague

Mijn Italiaanse collega Giulia Perri heeft mij inmiddels geïnterviewd voor WILL HORIZONS. WILL HORIZONS MEETS WITH ATTY. ROBERT OOSTHOUT – Willeague

Ook is de WILL HONOUR CLUB opgezet voor de advocaten met meer dan 30 jaar ervaring, zodat zij de realisatie van de visie en de inhoud en kwaliteit van de conversatie binnen WILL mede kunnen helpen bewaken en vorm geven. Onze Londens collega Lynne Brooke die al meer dan 40 jaar advocaat is, is gevraagd voorzitter te zijn. Ook ik mag mij lid van de WILL HONOUR CLUB noemen met 37 juridische ervaring. Op deze wijze kunnen wij onze jongere collega’s coachen en een mentor voor ze zijn. WILL HAVE A GROUP OF INCREDIBLE PROFESSIONALS: THE WILL HONOUR CLUB – Willeague.

wordt vervolgd.