Mijn missie

Fotostudio87_2043_web
Ik ben Robert Oosthout, getrouwd en werkzaam als advocaat in Leiden en Harderwijk.

Ik werd 31 jaar geleden advocaat, omdat ik mensen, met name ondernemers wil helpen succesvol te zijn bij het ondernemen. Om succesvol,te zijn als ondernemer, gaat het erom dat je succesvol bent in de verkoop van je product of dienst. Van alle ondernemingen die niet succesvol zijn, ligt de oorzaak voor 80% bij het feit dat ze onvoldoende verkopen. Daarnaast is het zo dat als je geen brandend verlangen hebt ontwikkeld om succesvol te zijn je het niet vol gaat houden.

Als je vervolgens voldoende verkoopt gaat het er natuurlijk om je kosten in de hand te houden, of wel om controle te krijgen en te houden over je financiën. Aangezien de meeste mensen niet geleerd hebben om met geld om te gaan, omdat de overheid al eeuwen lang bepaalt wat wij moeten leren op school, is het zaak dat mensen die kennis opdoen om succesvol te zijn. Robert Kiyosaki heeft in zijn boeken en seminars laten zien, dat arme mensen, middeninkomens en rijken anders over geld denken en daarom ook anders met geld omgaan. Rijke mensen leren hun kinderen een kasstroomgenerator te bouwen, zodat zij financieel onafhankelijk kunnen zijn en kunnen leven van de positieve kasstromen uit hun investeringen.

De beste kans om financieel vrij te zijn is door ondernemer te zijn en wel bedrijfseigenaar in een rechtspersoon of investeerder. Daarnaast moet je je vermogen beschermen, door goede rechtsvormen, de juiste fiscale domiciliekeuze, goede contracten, bescherming van je intellectuele en/of industriële eigendom. Kortom goede contracten.

De meeste juridische en financiële uitdagingen ontstaan door vermogenskwesties. Met als gevolg echtscheiding, faillissement of een gevangenisstraf, omdat je met je dronken kop iemand hebt doodgereden. Het gaat ten koste van gezondheid met als gevolg hoge doktersrekeningen. Het beïnvloedt je werk waardoor je je baan verliest en in een arbeidsconflict belandt. Of je verliest klanten. Kortom, een veelheid aan problemen, die je niet op de je bord wilt hebben.

Wat zijn voor u de redenen om juist bij mij uw juridische diensten in te kopen?
1. Ik sta altijd naast de cliënt, omdat ik de communicatiestijl van de cliënt van te voren in kaart heb gebracht, waardoor ik in staat ben de cliënt steeds  te bedienen op de wijze, die het best bij hem of haar, of de onderneming past.
2. U hebt daardoor helderheid vooraf.
3. Ik heb gevoel voor cijfers, hetgeen voor o.a. ondernemers en ook in de familie- en erfrechtpraktijk heel handig is.
4. Ik ben uiterst flexibel en denk altijd in scenario’s, zodat steeds de beste oplossing voor cliënt wordt bereikt ook als die buiten mijn vakgebied ligt.
5. Ik gebruik taal niet alleen om gelijk te krijgen en te winnen, maar ook om nieuwe mogelijkheden te creëren o.a. op het gebied van financiën, gezondheid, productontwikkeling.
6. Ik houd behalve met het gewenste resultaat ook altijd rekening met de mensen in het proces. Ik zorg er altijd voor dat sfeer in onderhandelingen en de rechtszaal optimaal blijft, omdat dat in het belang is van mijn cliënten.
7. Ik ben uit op effectiviteit en gebruik in en buiten de rechtszaal alle geoorloofde middelen om mijn doel te bereiken. Dat heeft mij wel eens het compliment opgeleverd dat ik mijn verdediging op uiterst onorthodoxe wijze voer.

Voor ondernemers
Ik help ondernemers om de zaak goed in beeld te krijgen. We starten met een nulmeting en kijken naar ondernemersvaardigheden. Niet denken in doemscenario’s maar over dingen heen kijken.
Door mijn werkwijze ben ik behalve advocaat, uitgegroeid tot mediator en ondernemerscoach en mentor.

Persoonlijke benadering
Persoonlijke benadering staat bij mij voorop. Mijn visie is hard op de zaken – zacht op de mensen.

Mijn affiniteit met cijfers zet ik regelmatig in om de belangen van (vermogende) particulieren, MKB ondernemers en ondernemingen te behartigen.

Ik ben tevreden als u na afloop samen met mij concludeert dat u verder kunt en er weer een toekomst is voor u.

Netwerk
U kunt gebruik maken van mijn enorme netwerk in heel Nederland en daarbuiten. Denk o.a. aan accountants, fiscalisten, notarissen, financieel planners, bankiers, verzekeringsadviseurs, investeerders, fusie – en overnamespecialisten, (para)medisch specialisten, ondernemers in de bouw, horeca, politici en bestuurders en nog veel meer.

Ik verbind ondernemers met ondernemers, met nieuwe potentiële klanten en met investeerders.

Wat zeggen anderen over mij?
Cliënten omschrijven me als passievol, betrokken, de juiste oplossing centraal, kostenbewust en gedreven op de zaak. Tenslotte gaat het om u en uw rechten.

Daar kunt op rekenen!

KvK inschrijvingsnummer: 27366180
BTW nummer: 1137.87.546.B.02